Gewichten en maten

Er zijn talloze soorten fitnessapparatuur en gewichten in verschillende gewichten en maten te verkrijgen. Van de zeer uitgebreide fitnessapparaten tot hele eenvoudige gewichten zoals dumbbels. Als je aan fitness en krachttraining wilt gaan doen, hangt het helemaal van je eigen voorkeur en doel af wat de beste keuze is om aan te schaffen. Wil je gaan trainen om weer lekker strak in je vel te komen zitten dan is een set dumbbells de juiste keuze.

Dumbbells zijn gewichten aan een korte halter.

Er zijn verschillende gewichten en maten waar je uit kunt kiezen en om het nog ingewikkelder te maken, zijn er ook verschillende soorten: chromen verstelbare dumbbells, fixed dumbbells, vinyl en rubberen dumbells etc.

Gewichten en maten

De verstelbare dumbbells zijn vaak wat groter dan hun niet verstelbare broertje. Dit komt omdat de schijven die op de dumbbellstang gezet kunnen worden veelal multifunctioneel zijn en ook voor de grote halter gebruikt worden. Haltergewichten die ook voor de dumbbell gebruikt worden, moeten daarom dunner zijn dan gewonen haltergewichten, omdat ze op de korte stang van de dumbbell moeten passen.

Heb je liever een compacter gewicht dan kun je beter een setje dumbbels aanschaffen. Hoe lichter de dumbbell, hoe kleiner de maat. Dankzij de verschillende gewichten en maten, kun je je training aan je eigen niveau aanpassen en geleidelijk opvoeren.