Losse gewichten kopen

Losse gewichten kopen is een goede optie als je thuis een eigen fitnessruimte wilt inrichten met een bench, een halter en dumbbells. Zeker als die ruimte niet alleen voor jou is maar ook voor je partner of huisgenoot, zijn losse gewichten er handig. Zo kun je werken met daarbij behorende dumbbells en ook op de bench, bovendien kun je het gewicht aanpassen zodat je precies op de zwaarte kunt trainen die voor jou geschikt is. Een ander voordeel van losse gewichten kopen is dat je daardoor ook het niveau van je training langzaam op kunt bouwen.

Wat heb je nodig

Om zowel met dumbbells als met de halter te werken, heb je voor je fitnessruimte minimaal de volgende onderdelen nodig

  • Bench
  • Verstelbare dumbbells
  • Halter
  • Rek
  • Losse gewichten

Koop een set gewichten waarmee je zoveel mogelijk variaties kunt maken qua gewicht; ben je een beginner dan heb je meer aan de kleinere maten, maar voor de echte ‘kleerkasten’ zijn losse gewichten van 10 kg of meer ook nodig. Pas het dus aan je trainingsniveau aan.

Tweede hands of nieuw

Natuurlijk kun je nieuwe losse gewichten kopen; kijk daarvoor eens rond op internet om  te weten welke merken er te krijgen zijn en waar je ze kunt kopen. Verder kun natuurlijk ook tweedehands losse gewichten kopen via Marktplaats bijvoorbeeld.